Couscous gemaakt van broccolirijst, verse kruiden, pistache en witte kaas

Dit is een recept voor een heerlijke couscous gemaakt van broccolirijst, pistachenootjes, witte kaas en verschillende verse kruiden. Een prachtig kleurrijk gerecht en vol van smaak!
Bereidingstijd: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten

Munt
Kenmerkend voor de vele soorten munt die er zijn is het typische muntaroma. Munt komt oorspronkelijk uit Azië. Door hun krachtig aroma zijn pepermunt en kruizemunt het meest geschikt als keukenkruid. Er bestaan vele muntvariëteiten, sommige geuren naar appel, terwijl...

Krulpeterselie
Peterselie is een aromatische tweejarige plant. Het is het meest gebruikte keukenkruid. Er zijn verschillende soorten. De Kruidenaer heeft krulpeterselie en platte peterselie in het assortiment. Krulpeterselie heeft diep ingesneden, gekroesde blaadjes. Platte...
Ingrediënten – 4 personen
- 800 gram broccolirijst
- 1 (biologische) citroen
- 2 midi komkommers
- 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
- 500 gram cherrytomaten
- 75 gram verse munt
- 20 gram krulpeterselie
- 3 eetlepels milde olijfolie
- 200 gram witte kaas
- 1 middelgroot ei
- een halve eetlepel sambal oelek
- 15 gram panko
Bereidingswijze:
- Doe de broccolirijst in een vergiet en giet er kokend water overheen, laat eventjes uitlekken. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de krulpeterselie fijn. Boen de citroen goed schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de komkommers in kleine blokjes van 1 a 2 centimeter. Meng de broccolirijst met de verse munt, peterselie, een halve eetlepel citroenrasp, een eetlepel citroensap en de komkommerblokjes. Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Hak de pistachenoten grof en verhit in een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ongeveer drie minuten goudbruin. Laat de noten goed afkoelen op een bord. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit in dezelfde koekenpan 1/3 van de olie en bak de tomaten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Klop in een diep bord het ei los met de sambal. Verdeel over een ander bord de panko. Wentel de kaasblokjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas in ongeveer 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig voor optimaal bruinings proces.
- Meng de broccolicouscous met de tomaatjes en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken kaas erover en garneer af met de pistachenoten.
Bron en inspiratie: Allerhande