Thaise basilicum

Basilicum behoort tot de familie van de Lipbloemigen (Lamiaceae). Het heeft een sterke geur en aroma.  De bladeren zijn groot, ovaal, puntig en variëren in kleur van groen, rood tot zelfs lila. Ze hebben een warme en toch frisse, sterke geur. Er bestaan vele variëteiten. De Kruidenaer heeft naast Thaise basilicum de bekende groene basilicum, citroenbasilicum en rode basilicum in het assortiment.

Smaak

De bladeren van Thaise basilicum smaken ten opzichte van de bekende groene basilicum iets dominanter, de smaak doet wat aan anijs en dragon denken.

Citroenbasilicum past goed in sauzen en bij kip. Het is rauw te eten in o.a. salades maar kan ook kort meegestoofd worden.

Rode basilicum is iets sterker dan gewone en oogt mooi in gerechten. Rode basilicum zorgt voor een origineel, kleurrijk accent.

Bewaren

Het bewaren van verse basilicum gaat het beste op een koele, donkere plaats (8 tot 15 °C), maar nooit in de koelkast: dan worden de blaadjes zwart en verdwijnt de smaak.